Mи Можемо Све

Тим

„Ми можемо све“ окупља тим младих људи који својим различитим санзибилитетима, интересовањима и професијама већ увелико доприносе инвалидском покрету кроз друштвени активизам и непрестану борбу за права особа са инвалидитетом и унапређење њиховог положаја.

Кликните на фотографију и послушајте њихове приче

 

Милица Вељковић

новинарка и активисткиња

Ауторка и новинарка РТВ-а, кроз своје емисије бави се побољшањем положаја особа са инвалидитетом у нашем друштву и скретањем пажње на свакодневне проблеме са којима се сусрећу. Боркиња за људска права и права младих, као и младих са инвалидитетом, са посебном усредсређеношћу на област менталног здравља. Вођена емпатијом и идејом да стварамо друштво које ће бити наш савезник у испуњавању својих пуних потенцијала, активна је чланица више организација и несебично дели своје знање, искуство и вештине.

Милан Срдић

Инжењер саобраћаја и активиста

Ооба са повредом кичмене мождине, предавач и носилац бројих кампањи које се односе на повећање безбеоднсти младих у саобраћају, актер у бројим медијским садржајима где промовише могућност управљања аутомобилом како особа са параплегијом тако и квадриплегијом захваљујући ручној команди. Запослен као особа са инвалидитетом, заговоник , права на посао и запослење сваке особе са инвалидтетом. Својим личним примером како преко медија тако и друштвених мрежа промовише спорт, као неизоставни део продужене рехабилитиације. Активан је спортиста.. носила бројних медаља са републичких и државних такмичења. Члан кошаркашког клуба особа у колицима.

Ненад Дураковић

дипломирани инжењер заштите од катастрофалних догађаја и пожара и актиста

Запослен  у Нафтној индустрији Србије као координатор за ванредне ситуације. Поред тога има чин ватрогасног официра у добровољном ватрогаству. Током студија био је представник студената са инвалидитетом у великом броју студентских и стручних тела где се залагао за побољшање стандарда студената са инвалидитетом и примену универзалног дизајна. 

Обзиром да је тренер из области ванредних и кризних ситуација, сматра да је едукација један од носећих стубова у подизању стандарда особа са инвалидитетом у друштву.

У слободно време воли да вози картинг, путује, тестира нове технологије и да промовише лик и дело Милутина Миланковића, обзиром да себе сматра само једним путником „кроз васиону и векове“ на свемирском броду „планета Земља“.

Skip to content