Mи Можемо Све

О нама

Удружење „Ми можемо све” основано је 14. јануара 2022. године са седиштем у Новом Саду. Оснивачи удружења су особе са инвалидитетом Милица Вељковић, Нанад Дураковић и Милан Срдић, који је уједно и председник Удружења.

Окупили смо се како би особе са различитим врстама инвалидности из целе Србије мотивисали да се укључе у друштвени живот заједнице. Оснаживање особа са инвалидитетом кроз конкретне акције јавног заговарања и инклузивног програма у циљу равноправног задовољавања потреба и жеља свих грађана и грађанки је оно чему Удружење „Ми можемо све” тежи.

 

Наша идеја је да ангажованим акцијама шире друштвене заједнице утичемо на стварање једнаких могућности за све, уз поштовање различитости. 

Осим законске регулативе, то захтева и додатни напор на промени ставова о особама са инвалидитетом. Промена свести друштва озбиљан је корак који смо спремни да направимо уз помоћ свих вас, без обзира на то да ли сте представници заједнице особа са инвалидитетом, или не, јер само међусобним прихватањем и заједничким деловањем можемо истински мењати свет.

Наша визија је Србија у којој се законске одредбе примењују, а принципи Универзалног дизајна поштују.

Наша мисија је оснаживање особа са инвалидитетом кроз конкретне акције јавног заговарања и инклузивног програма у циљу равноправног задовољавања потреба и жеља свих грађана и грађанки.

ПРИКЉУЧИ НАМ СЕ!

Skip to content